HYPNOTHERAPIE


Wat is hypnotherapie?
Bij hypnotherapie wordt de trance opgeroepen voor een bepaald doel. De hypnose is dus geen doel op zich, het doel is de therapeutische begeleiding die wordt aangeboden.
Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen maar ook bij het verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaringen. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen de cliënt zijn probleem of conflict te begrijpen en op te lossen. Visualiseren (innerlijke verbeelding) kunnen als heel positief en prettig worden ervaren. Het resultaat kan zijn de positieve gevoelens versterken, het contact herstellen met de eigen innerlijke kracht, enz..

Hypnose is geen vervanging voor de medische zorg, volg altijd het advies van jouw arts(en) op.


Waarom Hypnose?
Al onze belemmerende overtuigingen zitten in ons onderbewustzijn, dat 95% van onze geest uitmaakt. Slechts 5% bestaat uit de bewuste geest: logica en wilskracht. Die 95% is niet zo gemakkelijk te veranderen omdat we deze negatieve programmering tijdens de eerste 7 jaar van ons leven hebben geleerd, voornamelijk via onze ouders, grootouders, leraren, de omgeving waarin we leefden en de samenleving in het algemeen.
Hypnose is een toestand waarin er directe toegang is tot je onderbewustzijn. Je negatieve gedragspatronen worden vaak herhaald en dit is niet goed voor je. Met hypnotherapie kun je deze negatieve gedragspatronen wegnemen.

 

Hoe ga ik te werk met Hypnose?
In het voorgesprek geef ik je eerst een grondige uitleg over wat hypnose inhoudt en wat het voor je kan betekenen. We bespreken je probleem en je verwachtingen en hoeveel sessies er nodig zijn. In de meeste gevallen zijn er de 3 tot 5 sessies nodig. Als de cliënt nog trauma's uit zijn kindertijd of jeugd heeft die nog niet zijn verwerkt, zullen er hoogstwaarschijnlijk meer sessies nodig zijn.

Hypnose is veel gemakkelijker te ervaren als je je op je gemak voelt en jouw therapeut vertrouwt. Uit ervaring weet ik dat het heel belangrijk is om een goede klik te hebben met je therapeut. 

Een hypnotherapiesessie duurt tussen de 60 en 90 minuten. In sommige gevallen (met regressie) duurt de sessie tot 120 minuten

 

De 2 meest voorkomende vragen over hypnose zijn:


1) Zal ik in slaap vallen tijdens de hypnose ?
Nee, Je bent altijd wakker tijdens de hypnosesessie. Je hoort alles wat er om je heen gebeurt en je concentreert je alleen op het geluid van mijn stem.
2) Zal ik de controle verliezen tijdens de hypnose?
Tijdens de hypnose heb je altijd de controle, daarom kun je op elk moment je ogen openen en uit de hypnotische trance komen als je dat wilt.

 

TOEPASSINGEN